Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6617 | Broj poruka: 26364

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


povišen astotitar koji ne pada


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

lubinka

19.09.2018. 11:25

Lijep pozdrav.Moje pitanje kreće ovako ...djevojčica 8.5 godina od 2014 se bori sa visokim asto.otkrio je slučajno dr na osiječkoj pedijatriji...prosljeđeni smo na orl gdje su joj godinu dana davali kojekakve sirupe te 2016 u 5 mj su joj izvadili krajnike. asto se ne smanjuje...i dalje je u porastu...sad su ju odlučili staviti na extencilin i treba primiti 8 dozu(pri aplikacji prve imla je 1008, poslje 5 doze 1160 i sad prije 8 je 1200)...i zanči dalje raste ali nitko ne traži niakave dodatne analize što krvi sto prtrage drugih organa osim nosa tj redovitih pregleda kod orl liječnika.Zadnje smo bili u 7 mj gdje je dr vidjela da se 30% treći krajnik vratio ali kaže da sigurno tolika vrijednost nije od tog trećeg krajnika!Molim Vas imate li kakav savijet kakve pretrage da tražimo dok je još ovako rano...dijete inače dobrog zdravstvenog stanja i nije bolesna(premda non stop ima zelene balce koje se slijevaju niz grlo -ne curi joj nos)
Zadnje e žalila na grčenje palčeva da ih ne može skvrčiti neko tek nakon nekog vremena ,te je dosta rastresena i ima jao malo koncentracije pri bilo kojem radu..ispade bijes i ljutnje....sve sam spomenula ljiječniku ali on to prepisuje preuranjenom pubertetu..u što ja ne vjerujem....
Lijepo Vas molim bilo kakvu informaciju,savijet bilo što da djelujemo dok još nije kasno!
pozdrav mama Ljubica!

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

30.09.2018. 23:00

Nankon streptokokne infekcije ASTO titar ostaje povišen godinama, i vrlo postupno opada. U virusnim infekcijama se može prolazno blago povisiti. Povišenje koje opisujete zahtijeva daljnje kontrole. Obzirom na promjene u ponašanju ne bi bilo loše napraviti EEG i porazgovarati da li postoje elementi koji bi ukazivali na tzv PANDAS sindrom.