Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26365

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Povlacenje jaja prema unutra


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

M4C1

03.02.2020. 12:40

Postovani doktore, imam bebu staru 10 dana. Danas nam je bila patronazna te je uocila da mu se lijevo jajceko povlaci prema gore, prema unutra kada place. Rekla je da to napomenem pedijatru na prvom pregledu te vise nista nije rekla za to.. Mozete li mi molim Vas reci nesto vise o tome? Je li to opasno te sto to moze znaciti? Hvala Vam unaprijed na Vasem odgovoru.

M4C1

04.02.2020. 13:50

Postovani, sad vidim da sam Vas zaboravila pitati.. Beba od petka kasljuca i nosic nam bude cesto pun te se cuje kao da hropce, da napomenem danas nam je 11 dana starosti, kapamo nosic sa fizioloskom kroz dan te 2 puta dnevno cistimo sa aspiratorom. U petak je pregledan od strane pedijatra te nam je pedijatar rekao da ako beba pocne odbijati dojku ili plaviti oko ustiju da odemo na Rebro. Zasad je sve pod kontrolom jedino nas muci spavanje po noci. Zanima me koliko to dugo moze trajati obzirom da on ima samo 10 dana te ima li jos nesto sto mogu napraviti da mu olaksam ili da odemo na Rebro s njim? Temperaturu nema i nije imao, jedino kasljuca, kise, hropce i nosic mu je pun. Hvala Vam na odgovoru!

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

11.02.2020. 09:35

Pomicanje testisa prema gore je u ovoj dobi beznačajno. Pproblemi sa prohodnošću nosa su uobičajeni. Povisite uzglavlje, vlažite zrak u kući i temperatura neka bude oko 21 C. Nos možete natopiti foziološkom otopinom i počistiti ga vakuum aspiratorom (najbolej onim koji se montira na usisivač). Na Rebro nemojte ići, tek ako zamijetite nešto od onoga što Vam je pedijatar naveo - sada vlada epidemija gripe i svaki ulazak u prostor s puno bolesnih može biti rizičan.

M4C1

17.02.2020. 19:55

Hvala Vam od srca doktore! happy