Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


povracanje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

tina

06.04.2003. 13:28

Postovani,
imam bebu od 3 mjeseca i vec par dana povraca poslije dojenja i isprekidano sisa, ali ne place i po noci normalno spava kao i inace. Jutros je povratila odmah kada sam je podigla poslije dojenja i to obilno. Koji bi mogao biti uzrok tome
unaprijed hvala
mama

prof. dr. sc. Ana Votava-Raić

06.04.2003. 21:33

Cijenjena gospođo Tina, nije moguće (sa sigurnošću) odgovoriti na vaše pitanje. Povraćanje u dojenačkoj dobi česta je pojava i ne mora biti znak nekog poremećaja, ali, naravno, može biti simptom postojeće ili nadolazeće bolesti. Dobar je znak što nema drugih/pridruženih simptoma, te da je , prema Vašem mišljenju, dijete dobrog općeg stanja i nepromijenjenog ponašanja. Niste naveli koliko je dijete teško i koliko pojede po obroku; nije poznat niti broj obroka. Naime, postoji mogućnost - u slučaju - da dijete uzima veću količinu hrane (ev. halapljivo sa zrakom) da nakon hranjenja izbaci "višak". Također niste spomenuli da li dijete uzima neke medikamente (kakve i koliko). No, iz iskustva znam da je dobro biti oprezan, osobito s dojenčetom. Stoga bih Vam preporučila da posjetite Vašeg pedijatra, držeći se one "bolje uzaludan pregled, nego previd ili zakašnjenje". Mnogo pozdrava.