Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6623 | Broj poruka: 26372

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Dioptrija +3


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Klaudija

08.04.2003. 23:55

Poštovani,
Majka sam 17 mj.djeteta kojemu je ustanovljena dioptija +3 na oba oka.Prepisane su mu naočale +1,5 na oba oka. Osim toga djetetu "skreće" lijevo oko (doktorica je navodila mogućnost strabizma) i to skoro jedva primjetno, ustvari najčešće kad je dijete pospano.
Zanima me dali se naočalama može ispraviti vid i za koliko vremena, i da li dolazi u obzir kakva operacija da bi se ispravio vid. Inače dijete je zdravo, rodjeno na termin, bez ikakvih problema. Muž ni ja ne nosimo naočale i veoma smo nesretni što ih dijete mora nositi. Molim Vas odgovor.

Dr. Darko Richter

09.04.2003. 10:53

Nemojte biti nesretni, nabavite djetetu prikladne (najbolje) naočale i neka ih redovito nosi. Najčešće se s vremenom dalekovidnost popravlja s rastom očne jaubčice, a istina je da dioptrija u dobi malog djeteta može rezultirati razrokošću. Prema opisu čini mi se da ste dobili korektnu informaciju i korektan pregled. Slušajte svog okulistu. Što se tiče operacije, ona se poduzima ako je razrokost očita, a ne latentna. Za sve ima još vremena. Ponavljam, važno je nositi naočale i, ako je okulista tako rekao, pokrivati oko prema njegovom naputku.