Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


prehrana


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Olgica

20.09.2009. 18:00

Poštovani doktore,
da li jednogodišnje dijete može jesti sve što jedemo i mi odrasli ili još uvijek postoji nešto što bi trebali izbjegavati?
Na kojim se dijelovima tijela u vidu osipa pojavljuje alergija na hranu tj. da li se osip na spolovilu može povezati sa hranom?

Darko Richter, dr. med.

20.09.2009. 21:20

Iz izobilja se rađaju obijesna pitanja.
Na spolovilu se javljaju bolesti spolovila, a ne alergija na hranu.

Olgica

28.09.2009. 00:40

Hvala na odgovoru i shvaćam Vas dragi doktore ali mene samo zanima iz kog razloga pedijatri savjetuju roditeljima da do treće godine kupuju mliječnu formulu a ne kravlje mlijeko i iz kog razloga iako je dijete navršilo godinu dana i dalje kuhati posebno bez začina i ne slano, ma samo me to zanima. Na koji način narušavam zdravlje djeteta ako mu sa navršenih godinu dana umjesto mlj.formule dam kravlje mlijeko i ako dam da jede isto što i mi. Nikada nisam dobila konkretan odgovor osim da je mlj.formula lakše probavljiva nego kravlje mlijeko i da hrana pripremljena za nas nije prilagođena za probavu malog djeteta.
Eto, ako biste htjeli izdvojiti koju minuticu za mene i vjerujem brojne roditelje da mi odgovorite na pitanje ako i vi tako savjetujete roditelje.
Najljepša hvala

Darko Richter, dr. med.

28.09.2009. 10:10

Nakon što dijete počne jesti i drugu hranu,osim mlijeka, a to se događa sa 6-12 mj., i onda može jesti sve sa stola što jedu odrasli, uz uvjet da pije dovoljno vode, i da je hrana prilagođena njegovim ustima: tj. da je sasjeckana ili pasirana, da nije vruća, ljuta, itd. Ne mogu vam odgovarati u ime drugihpedijatara, osim reći da sam i ja pedijatar, i da, osim toga,imam troje djece.

Olgica

28.09.2009. 14:05

Od sveg srca zahvaljujem Vam na odgovoru. Htjela sam da mi vi odgovorite jer Vas izuzetno cijenim. Naravno da joj nisam planirala dati ništa ljuto i jako začinjeno ali mi nije bilo jasno zašto ne može jesti što i mi. I kako bih joj nešto bilo od toga.
Još jedanput puno hvala i svako dobro Vama i vašoj dječici. (uh zaboravila sam suprugu)