Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Prestanak dojenja 4-mjesecne bebe


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Sladjana4321

06.12.2012. 21:00

Postovani,

svoju bebu, rodjenu 19.9. ove godine od pocetka iskljucivo dojim na zahtjev. Rodjen sa 3600 gr, sad ima 6700 i lijepo napreduje. Problem je u tom sto 8.1. obavezno moram na posao, i zbog prirode posla, moram prekinuti dojenje, jer ni izdajanje nece biti moguce. Ginekologinja mi je rekla za tablete, koje ce prekinuti nadolazenje mlijeka, ali mozete li me posavjetovati kako da to najbezbolnije, za bebu, ucinim? Da li je potrebebno da ga vec privikavam na flasicu i formulu, i postepeno uvodim obroke? Ili da jednostavno pocetkom januara predjemo na formulu?

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

16.12.2012. 22:40

Dojite dokle god možete, razmislite o prioritetima... Razmotrite i izdajanje i spremanje mlijeka (www.ardo.com.hr/).

Sladjana4321

22.01.2013. 09:15

Postovani,
hvala Vam za odgovor! Uspjela sam dobiti jos mjesec slobodno, tako da cu sad krenuti na posao kad beba bude imala 5 mjeseci (napunio je 4 mjeseca prije par dana). Posto na poslu nemam nikakve mogucnosti za izdajanje, pedijatrica mi je savjetovala da mu uvedem jedan obrok adaptiranog mlijeka (posto mogu da ga dojim prije i poslije posla, a radim skraceno, te on uglavnom ima jedan obrok u tom periodu), a da ga ostalo dojim. Nije mi jasno rekla da li u tom slucaju treba da mu pocnem davati vodu (za sad samo sisa, nije pio ni caj ni vodu, ima 7300gr). Pokusala sam izdajanje, i dalje pokusavam, ali nikako da izdojim neku normalnu kolicinu.. Pokusala sam naci online odgovore, ali misljenja o ovom kombinovanju dojenja i AD mlijeka se razlikuju, pa bih bila vrlo zahvalna da cujem Vase...

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

31.01.2013. 10:45

Vodu ne treba dodavati, obzirom da se ne možete lako izdojiti dat ćete 1 obrok AD mlijeka dok Vas nema. Punih 6 mjeseci neka uzima samo mlijeko (ukoliko dobro napreduje na težini) i tek onda krenite s dohranom.