Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6617 | Broj poruka: 26364

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Prevlačenje kožice


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ivanapa

28.02.2020. 00:05

Poštovani, imam dječaka od 4 i po mjeseca. Prije zadnjeg pregleda kod pedijatra imala sam veliki problem prilikom prevlačenja kožice, nisam nikako to uspijevala. Na pregledu mu je pedijatrica prevlačila i došlo je do pucanja kožic. Nakon toga nisam prevlačila par dana dok nije zaraslo. Kasnije sam se "oslobodila" i počela prevlačiti dosta uspješno, prvi put sam uspjela vidjeti glans i to je super išlo, sve lakše i lakše, bez upotrebe ikakve sile. Danas sam mu u kadici prevlačila ponovno da bih fino oprala i kožica je samo "skliznula" i ostala u tom položaju. Osam je uspjela vratiti dok nisam izvadila bebu iz kadice. Kasnije sam išla provjeriti je li sve u redu i opet mi je ostalo u tom položaju, ali sam bez problema vratila. Sad se bojim kod sljedećeg prevlačenja da mi se ne desi isto. Je li normalno da se to dešava? Trebam li nešto promijeniti? Najveći problem je što ne znam kako to treba izgledati kad se pravilno prevlači, radim kako mislim da treba a nisam sigurna da li je dobro. Tražila sam videe ili slike na internetu i nisam pronašla ništa konkretno. Baš je neobično da tako malo o tome znamo i malo se o tome priča, a puno je slučajeva da beba završi kod kirurga zbog slijepljene kožice.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

09.03.2020. 19:45

Preporuke struke su jasne (pogledajte na https://littledotapp.com/hr/blog/bolesti/njega-djecjeg-muskog-spolovila ) - kožica se povlači koliko ide bez primjene veće sile; nakon povlačenja kožica ne bi trebala pocrveniti ili popucati. Navedeni pristup vrijedi do navršenih 5 godina.