Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6623 | Broj poruka: 26372

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Problemi spavanja sa 5 mjeseci starosti


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

zinkyz

07.07.2016. 22:20

Poštovani, molim vas za savjet jer sam jednostavno očajna.
Imam bebu koja ce biti 5 mj za nekoliko dana. Do sredine 4.mj je dobro papala, spavala po noci a po danu neka bolje nekad losije.
Kada je prešla polovicu 4.mj, sve je krenulo nizbrdo. Ne spava po danu, ne spava po noci kako treba, uspavljujem ju po dva sata da bi odspavala pola sata, većinom place do iznemoglosti od umora i tako zaspi na meni. Teško ju je smiriti jer je toliko umorna i preumorna da zaspi. Jos uvijek dobro dobiva na težini, iako su joj obroci postali drugačiji, isključivo dojena beba je. Sisa minutu, dvije pa se trga sa dojke i dosta je nemirna. Preko noci sisa bez nemira.
Ja sma iznemogla od nespavanja i stvarno imam osjecaj da ludim jer ne znam sto i kako da to pokušam promijeniti. Navečer imamo neku rutinu, kupanje, pjesmice i spavanje s tim da ju uspavljujem na rukama, prije je bilo potrebno 5 min da zaspi i da spava do 3 ujutro pa se probudi za hranjenje. Sada se budi svakih pola sata, sat, kako kad. Nocas smo od pola 1 imali manevre.Sa medicinske strane je sve ok, rečeno je da ne djeluje kao da ima tegobe.
Čitala sam na stranoj stranici o 4th month sleep regression i sve mi se nekako čini da je to u pitanju.
Imate li kakav savjet i voljela bih cuti vaše stručno mišljenje.
Hvala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

08.07.2016. 11:25

Teško je ovim putem dati potporu i savjet kako prebroditi opisane teškoće. Preporučio bih da se ipak naprave tenmeljne pretrage (KKS, urin, stolica na okultno krvarenje, stolica na klostridije, ultrazvuk trbuha i mokraćnih organa). Pokušajte noću organizirati pomoć od strane supruga, preselite se u drugu sobu. Ako nalazi budu uredni može noću ponuditi bočicu, ovoga trenutka je najvažnije da Vi budete bolje, u suprotnom se niti dijete neće moći primiriti.

zinkyz

08.07.2016. 19:55

Poštovani, hvala Vam na odgovoru.
Teško je supruga zadužiti jer radi užasne smjene i ponekad dodje u dva, tri ujutro.
Sto se bebe tiče, pregledana je a krvne pretrage su napravljene po rodjenju. Znam da to varira ali mi je rečeno da nije sa medicinske strane. Sto onda jedino preostaje velike promjene koje nastaju u 4.mjesecu.
Mislila sam da ste se mozda susretali sa time u praksi pa tako bi mi mogli dati savjet. Teško je, također, sebe srediti jer nema nikoga oko mene, oboje smo u stranoj zemlji a moji su svi u Hrvatskoj.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

18.07.2016. 10:45

Za početak pokušajte uspavljivati dijete u krevetiću, ne u naručju.. Kod buđenja noću postupno produljujte vrijeme do intervencije - koliko Vam duša dopušta. I kada intervenirate nastojte biti što suzdržaniji u komunikaciji, pružite minimlno koliko je nužno da se dijete uspava.