Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Prolje,visoka temperatura i negativan nalaz stolice.


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Viki1983

01.08.2023. 18:05

Postovani,u pon je djecak dobio temperaturu 38. Sutradan slijedi proljev bez povracanja mada se zalio da ima i mucnine. Temperatura je bila visoka preko 39. Najvisa 39.7. nakon tri dana skidanja temp i sve ucestalijeg proljeva gdje je bilo i primjesa krvi odlucila sam se da je vrijeme za posjet pedijatru. Nakon obavljenih lab pretraga Crp je povisen 130…i jetrene probe blago povisene . Ostavljen je u bolnici uz th Ceftriakson i hidrasec. Stanje se popravlja proljev prestaje temp nema. Dobro smo. U nedjelju otpusten kuci. Nalaz stolice smo od cet cekali do jucer. Ocekivala sam poz nalaz na bilo sto medutim nalaz je negativan. Navodno nase javno zdravstvo nije imalo reagensa na enterovirus pa to nisu ni napravili..ono sto su imali odradili su i to je negativno. Molim vas savjet trebam li se brinuti..Djecak je dobro. Nalazi su bili ok. Crp pao na 20.Nema nikakvih tegoba. Ponovila bi stolicu ali smo otisli na odmor tj dana posto se stanje popravilo.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

19.09.2023. 19:40

Nemate se zbog čega brinuti i ne treba ponavljati pretragu stolice. Štogod je bio uzrok sada je izliječeno. Isprika, iz nekog razloga nisam vidio ovaj post do sada...