Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Sisanje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Snezana

28.01.2002. 00:18

Postovani,

Kako da ohrabrim svoju 4.5 mijesecnu bebu da sisa duze. Naime, beba nije htijela da prihvati ljevu, pa kada je gladna dajem joj da sisa sa desne strane i to traje 5-10min.Zatim beba place i trazi svoju bocu.(Vestackom ishranu sam pocela cetvrtog dana posle rodjenja, jer moje mljeko je nadoslo tek poslje 5 dana). Jos uvijek imam mljeka na desnoj dojci primerno jednog njezinig obroka,ali ona nece da isprazni to, no trazi dopunsku bocu. Ljeva dojka proizvodi svega nekoliko kapi, buduci da sam ga prestala vaditi pumpicom. Dala sam je izgladnjivati, misleci da ce tako posisiati sve, onda sam vadila mljeko pumpicom i davala joj, uradila sam sve da je ohrabrim da posisa sve iz dojke, ali do sada bez uspjeha. Sto cete mi Vi predloziti? Hvala.

prof dr sc Ana Votava-Raić

30.01.2002. 21:05

Štovana gospođo Snježana, poznata je stvar da dijete lakše siše na bočicu (osobito ako je rupica na dudi nešto veća); sisanje na dojci zahtijeva određeni napor koji dijete nerado ulaže ukoliko ima iskustvo hranjenja bočicom. Stoga je čudno da ste izdržali hraniti dijete na prsima do njegova 4,5 mjeseca, ali ujedno i dobro i pohvalno. Svakako nastojte i dalje održati taj jedan obrok Vašeg mlijeka, makar ga izdajali i djetetu davali bočicom. Naime, "bolje ikako, nego nikako" i "bolje jedan obrok nego nijedan". Nemojte zaboraviti D-vitamin i kontrolu krvne slike, osobito ako dijete naglo i znatno raste. Srdačno Vas pozdravljam !