Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6619 | Broj poruka: 26368

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Snizeni limfociti


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

lejla55

30.04.2021. 16:15

Postovani, imam djevojcicu od 5mj. Imala je trodnevnu groznicu tijekom koje je kks pokazala snizene limfocite. Pedijatar upucuje na prvjeru za tjedan dana. 8 dana nakonprvog nalaza, a 5 nakon prestanka osipa limfociti su visi, ali jos uvijek snizeni. Pedijatar kaze da ne treba stalno provjeravati, da cemo provjweiti za mjesec dana. Nemam nikakve vrijesnosti jer je nalaz kod pedijatra . Trebam li se brinuti? Postoji li mogucnost da je vrijednost snizena zbog te trodnevne? Ona je inace dobro, dobrog apetitta, vesela, kasljuca jos otkad je imala trodnevnu. U povijesti bolesti nema nikakvih oboljenja vezanih uz limfocite, to me pitao pedijatar i navodi da to ukazuje na rad kostane. Imamo samo dijabetes tio 1, sin i ja.Sve me to brine. Molim za odgovor da znam trebal li ici kuda dalje ili traziti drugo misljenje.hvala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

04.05.2021. 09:00

Ne mogu ništa mudro napisati bez nalaza. Neobično je da su sniženi limfociti - da nije riječ o leukocitima? Mislim da se treba osloniti na savjet pedijatra, ne vidim razloga zašto sumnjati i tražiti drugo mišljenje, pogotovo u vrijeme pandemije..

lejla55

04.05.2021. 10:10

Radi se o limfocitima. I ja sam mislila da su leukociti, ali sam jos jednom konatktirala pedijatra i rekao je da su limfociti i da je to normalno u vrijeme trodnevne groznice. Vadit cemo krv ponovo za 3 tjedna da se provjeri. Ono sto je mene zabrinulo jest pitanje pedijatra na zamjeni, nije njezin,imamo li u obiteljskoj povijesti bolesti takvih slucajeva gdje su inace limfociti nizi, i da je to znak da kostana mozda ne radi dobro svoj posao. To mi je malo kao prenagli zakljucak. U meduvremenu sam se cula i s njezinim pedijatrom,koji je vec i prije samog vadenja napomenuo da su kod trodnevne nizi limfociti , kao sto je i bilo. Nadam se da je samo do toga. Ipak sam htjela cuti i Vase misljenje i iskustvo. Hvala na odgovoru.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

14.05.2021. 13:00

Ne znam, tipicno su snizeni ukupni leukociti, pa prema tome i limfociti no u postotku ih ima normalan broj ili nesto vise od toga. Obavite kontrolu krvne slike i pricekajte svog pedijatra.