Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


stalne upale


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mare1979

03.12.2009. 22:30

ovdje zabrinuta mama.Imam dečkića od 15 mj. i sad je već četvrti put u kratkom roku dobio visoku temperaturu 39,5 mjereno pod rukom, koju nemogu skinuti i kad mu se izvadi krv leukociti su mu čak do 44,3. Naravno svaki put ga liječe antibioticima poput amoksicilin,cedax,klavocin itd.U strahu sam jer su mi rekli da postoji mogućnost da dobije chronovu bolest.Pa me zanima jel to istina i šta da radim?

Darko Richter, dr. med.

04.12.2009. 09:00

Tko vam je i zbog čega spomenuo Crohnovu bolest?

mare1979

04.12.2009. 17:15

pa rekli su mi onako laički da crijeva imaju i dobre i loše bakterije i da su sad ti svi antibiotici ubili i jedne i druge.I tako sad postoji kao mogućnost te bolesti.On sad trenutno pije već četvrti dan klavocin bid.Prije toga smo bili na rebru prije deset mjeseci ,pa 09.11 opet,pa 21.11 na zaraznoj i sad je opet na klavocinu ali ovaj put smo kući.Neznam ni sama što je to tako često.....imate li Vi neki savjet možda? Unaprijed hvala.

Darko Richter, dr. med.

04.12.2009. 21:35

Ali, vi mene ne čujete: pitao sam vas, TKO vam je govorio da od antibiotika može nastati Crohnova bolest. To da su vam to rekli, već ste napisali. Sada napišite TKO je to bio.

mare1979

04.12.2009. 23:45

rekle su mi to sestre na rebru dok smo treći put tamo ležali...

Darko Richter, dr. med.

05.12.2009. 13:05

Evo, to sam htio čuti. A samo zato, da vi samu sebe čujete, koje informacije primate, i koje su vam važnije od svega što vam kažu i ne kažu doktori. Da je to tako, zar to ne biste čuli od doktora? Crohnova je bolest isuviše opasna i ozbiljna stvar, a da bi si doktori dopustili luksuz da vam prepisuju antibiotike, da vam to ne kažu, i da onda vi to doznate izokola, pa ih tužite. Teorija zavjere: doktori vam hoće naškoditi, ali vi to ipak svojim kanalima doznate ... Je li to danas moderno?
Ovako se vjerojatno dobivaju i dalje kruže informacije o cjepivu protiv pandemijske gripe, i slične destruktivne gluposti.

mare1979

05.12.2009. 13:40

Hvala na odgovoru ,ali nisam imala u planu nikoga tužiti bitno mi je samo da mi dijete napokon bude zdravo.Našla sam ovaj forum sasvim slučajno na internetu pa sam mislila da ću dobiti savjet pravog doktora a nije mi bila namjera niti koga vrijeđati niti tužiti,ako većina doktora tako misli žao mi je......Na kraju krajeva i u mojoj obitelji ima zdravstvenih djelatnika i jako dobro znam u kakvoj smo svi skupa situaciji.Samo sam mislila da nije loše čuti još koji savjet od bilo kakve stručne osobe.Nadam se da sa ovim svojim pitanjima o bolesti mog djeteta nisam nikoga uvrijedila i naravno da bi još koji put htjela postaviti koje pitanje pogotovo Vama jer sam čula da ste jako dobar pedijatar................Puno hvala

mare1979

05.12.2009. 13:40

eh da a kad ste već spomenuli pandemijsku gripu osobno nemam nikakvo mišljenje o tome tj. neka svatko sam odluči hoće li se cijepiti ili ne,a na kraju ne vidim razloga zašto nebi?I još jednom stvarno nisam imala nikakvu namjeru nikoga vrijeđati i žao mi je ako je to tako izgledalo.....

Darko Richter, dr. med.

05.12.2009. 13:55

Ma što vas je toliko pogodilo to pitanje "tužbe"? Nema blage veze s nekom ozbilnom insiunacijom, samo vam hoću predočiti da doktori o puno toga vode računa, jer njih je par tisuća, a naroda 4,5 milijuna, i među njima ponekome može nešto pasti na pamet, često uz pomoć treći osoba. Ja, kao doktor, kojemu to, doduše, ne piše na vjetrobranskom staklu, nađoh nekoliko puta ispod brisača zataknute ceduljice u kojoj vas advokati pozivaju da nekoga tužite, ako ste slučajno zaboravili razlog, podsjete vas na što su mislili. I naravno, da se obratite njima na, obično, mobitel. slično kao i za lake i povoljne kredite.
Što se tiče pandemijske gripe, cijepih se prekjučer ujutro, i, osim malo zatezanja i bolnosti iste večeri, sasvim sam dobro prošao. Kako je vladala anti-reklama, zamolio sam kolegicu koja nas je cijepila u bolnici, da mi prije odlaska ostavi jednu otvorenu, a neiskorištenu bočicu s cjepivom, međutim iskoristili su sve. Htio sam naime istog dna cijepiti i djecu i ženu kod kuće, i barem te četiri doze spasiti od bacanja. No, ipak se ljudi cijepe, i to je dobro.