Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Sumnja na epilepsiju


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

InesInes

17.04.2024. 22:10

Poštovani,
Curica 2.5 godine u vrtiću je dobila nešto nalik napadaju,kako su odgojiteljice opisale situaciju,curica je tijekom igre vani čučnula te joj je glava klonula,oči su joj se zatvarale i pogled joj je bio uperen prema gore,nije reagirala niti se odazivala,sve ukupno je napad trajao oko 15 minuta gdje je tri puta klonula,a ostatak vremena jednostavno nije reagirala na okolinu,po dolasku hitne pomoći proplakala je te nakon toga bila dosta pospana i zbunjena.
Rođena hitnim carskim rezom zbog pada otkucaja,apgar 10/10 ,nikada drugih tegoba
Hospitalizirane smo te je isti dan rađen eeg koji je bio "loš" te smo isti ponovili nakon tri dana,a taj je bio"još gori" po riječima neuropedijatrice.
Nalazi krvi i urina uredni,curica je nakon napada brzo nadošla te se normalno ponaša ostatak hospitalizacije kao i kod kuće,nalaze i otpusno pismo još čekamo,a na otpusnici stoji:sumnja na epilepsiju u promatranju"eeg paroksizmalno promijenjen "preporuka za odraditi MRI te nakon mjesec dana ponoviti EEG

Molim vaše stručno mišljenje oko navedene stiuacije dok čekamo ostatak pretraga

Hvala i srdačan pozdrav