Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6270 | Broj poruka: 25123

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Pedijatrijska ord.
Zagreb, Zvonigradska 9


Trzanje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Melina1504

25.04.2020. 18:30

Dobar dan, poštovani

Rodila sam prije 9 dana, porod je krenuo prvo prirodno, gdje mi je probusen vodenjak, medjutim zelena plodna voda, beba se nije spuštala, pa je urađen hitan carski, beba je rodjena sa 3670 i 53cm imala je pupčanik 3 puta oko noge zamotan, pa je apgar 8/9 jer je prodisao uz taktilni stimulaciju. Glava normokranicna, na poglavini manji porođajni naduv. Na dan otpusta iz bolnice pedijatrica nam je predložila UZV cns-a gdje pominje manji grč kod bebe. Medjutim kod kuce svaki pokret bebe mene brine, čekamo da pupak otpadne kako bi išli na kontrolu i vise znali o tome, ali trenutno moja glava radi 100 na sat i samo posmatram bebu, zanima me zašto beba dok spava puno puta uzdahne kao poslije plakanja, kao da zajeca, nekad zna malo otvorit oci i zavratit ih prema gore dok spava, takodjer povremeno dok je budna stenje i grci se i ide u luk dok to radi, da li to ukazuje na neke smetnje, Ako da, da li se one daju ispraviti kroz odrastanje?

Pozdrav

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

14.05.2020. 13:00

Sve opisano je normalno, napinjanje i izvijanje najčešće bude zbog kolika. Pokušajte se opustiti i uživati. Samo obavljajte redovite kontrole kod pedijatra i sve će biti uredu.