Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26367

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


uha


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Rina

28.09.2001. 12:09

Moja 18 mj. curica ima klempava uha. Okolina govori da to nije nista i da ce mala imati dugu kosu pa se nece vidjeti.
Molim Vas da mi odgovorite u kojoj bolnici se moze napraviti zahvat da se uha korigiraju, kolika je cijena i koliko djete mora biti staro na takav zahvat.
Unaprijed, hvala!

prof dr sc Ana Votava-Raić

29.09.2001. 18:58

Cijenjena gospođo, živimo u vrijeme u kojemu u “normalne” zadatke medicine spadaju i kozmetske, korektivne operacije koje ispravljajući estetske nedostatke ponekad izravno povoljno djeluju na fizičko i psihičko zdravlje osobe. Kirurški zahvat na “klempavim” ušima (otapostasis) u pravim je rukama vrlo jednostavan i brzo mijenja izgled i vraća poljuljano samopouzdanje. Međutim, Vaše je dijete u dobi intenzivnog rasta kada se brzo i često mijenjaju anatomski odnosi, što posebno dolazi do izražaja na licu, pa je još uvijek moguće da ponešto ispravi i sama priroda. S druge strane, nemoguće je ocijeniti, ovako indirektno, jačinu “greške”, pa bi bilo dobro da to učini netko od objektivnih i ujedno kompetentnih osoba kao što je to svakako specijalist za uho, pa Vam preporučam da se obratite nekom ORL-odjelu, gdje ćete dobiti i druge informacije. Ukoliko je (ili će biti) operacija zaista potrebna, preporučam da se izvrši prije odlaska u školu. Srdačno Vas pozdravljam, a Vašem djetetu želim da mu to bude jedina zdravstvena smetnja u životu !