Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Unutrasnja kvrzica kraj ramena


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mamacitabonita

19.07.2023. 09:50

Postovani,

Kcer 11godina jucer nakon plivanja i tusiranja rekla je da je osjetila kvrzicu kraj ramena ispod kljucne kosti, ovako laicki ako sam se dobro izrazila na podrucju axilarnih limfnih cvorova 3 red. Rijec je o 1 kvrzici koja je unutar koze, ne iznad.
Kvrzica je ispod koze velicine graska, i moze se uhvatiti kao da je na nekoj tetivi/zili i pomicna je. Kvrzica nije bolna samo kaze da osjeca pritisak kad tu kvrzicu obuhvatim dok ju pomicem.
Ljubazno Vas molim informaciju obzirom da smo na putovanju i kuci u Zagrebu kroz 10 dana na sto obratiti posebnu pozornost i treba li odmah ici na pregled.
Unaprijed hvala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

24.07.2023. 09:00

Ako nema drugih smetnji nema potrebe za hitnim pregledom. Teško je reći o čemu je riječ, prema svemu se radi o limfnom čvoru. Uzroci mogu biti različiti, ako je s lijeve strane najčešće je povezano s cjepivom protiv tuberkuloze. Ako se igrala s mačkom, pogotovu ako ju je mačka malo ogrebala po ruci recite pedijatru.