Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26367

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Upala malog mozga kod djeteta


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Annam123

12.01.2019. 16:55

Pozdrav, imam sina od 3.5god i evo vec cetvrti dan ima problema sa hodom(zanosii se povremeno i zaplice nogice jednu o drugu), te mu je pogled pomalo "tup" (ne znam kako se drugačije izraziti) , oci su mu kao na pola zatvorene, nema temperature ni nikakvih bolova. Bili smo na hitnoj pedijatriji, dva puta vadili krvne pretrage, sve je u redu, posjetili ocnog i orl, također sve u redu,motoricke sposobnosti u redu, poslali nas kuci uz strogo mirovanje da se javimo sljedeći tjedan svojoj pedijatrici, medutim mi smo odmah otisli kod nje te je njena dijagnoza-upala malog mozga! Rekla je da je to kod djece cesta pojava poslije virusa(da napomenem da je sin imao bronhitis prije 10 dana i da smo dobili dvije injekcije solumedrola, ventolin 4 dana te flixotide do daljnjeg) i takoder samo mirovanje, po potrebi da dodjemo opet. On je unatoc svemu vesel, normalno jede, pije i spava te se ne zali na nikakvu bol. Samo me eto zanima neko vase misljenje o toj upali? Da li ostaviti stvarno da prodje samo ili da idemo dalje? Hvala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

16.01.2019. 11:56

Pedijatrica je u pravu, to prođe najčešće samo po sebi nakon tjedan dana. Ako se nastavi ili bilo što zamijetite novoga javite se u bolnicu.

Annam123

18.02.2019. 10:15

Poz, opet ja, evo nakon mjesec dana(kratka stanka od tjedan dana kad je sve bilo ok) jos uvijek je djecak istog stanja... Radili mr neuroaxisa, sve u redu, eeg sve u redu, kontrola kod neuropedijatrice za tjedan dana... Po svemu sudeći, ici cemo na lumbalnu punkciju pa bi vas htjela pitati da li imate saznanja ili iskustva sa miller fisher sindromom? Ne volim sama pored toliko doktora postavljati dijagnoze, ali vec sam luda od hodanja psvuda a nitko nista ne zna ili ne zeli reci... Zadnje sto smo culi je PRETPOSTAVKA za miller fisher... Hvala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

21.02.2019. 16:25

Diferencijalno dijagnostički i taj sindrom dolazi u obzir. Obzirom na navedeno i sve što je do sada učinjeno nužno je napraviti lumbalnu punkciju koja bi trebala dovesti do uzroka smetnji. MF sindrom je rijedak i ja se nisam susreo s njime.