Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6323 | Broj poruka: 25313

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Pedijatrijska ord.
Zagreb, Zvonigradska 9


Upaljeni limfni čvor ispred uha


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

pepitojaci

09.11.2020. 19:05

Poštovani, molim Vas savjet, mišljenje, kamo i gdje da idem dalje.
Djevojčica 11 i pol godina 3.11. dobiva limfni čvor ispred desnog uha veličine 1.5 cm, bolan na dodir, a bakon njega i temp 39.7, brufen ju snizuje, ali se opet vrati. Idemo kod svoje obiteljske liječnice koja ju šalje na vađenje krvi. 4.11.dolazi do upale desnog oka, te je zbog visoke temp vodim na hitnu, sumnjaju na zaušnjake. 5.11.vadimo krv, svi parametri su u redu, ali je crp 71.8. Doktorica joj daje Herpleksin tablete jer sumnja na recidivu herpesa simplex, mada vanjskih naznaka za to nema. Kako se situacija ne smiruje,6. 11.vodim je na hitnu pedijatriju u OB Bračak,temp 38.9 gdje joj daju Klavocin, 2 x 1, tobrex kapi i mast 3 x1, te isključuje Herplexin tablete, rade i covid test, jučer dobivamo negativan nalaz. Danas 9.11.ponovno vadimo krv, crp je 70, ali su leukociti 15. Dijete nema temp, crvenilo na oku je u laganom padu, ali čvor ispred uha je i dalje bolan na dodir, i nije promijenio veličinu. Doktorica ne zna što da radi, kaže da ćemo pratiti krvnu sliku. Možete li mi Vi pomoći? Treba li možda lijeku vremena da djeluje, ili se možda radi o nećem sasvim drugom? Molim Vas pomoć, očajna sam.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

25.11.2020. 22:30

Treba napraviti ultrazvuk i vidjeti da li je riječ o limfnom čvoru ili upali slinovnice. Ako se crvenilo oka nastavi preporučam pregled okuliste i po potrebi ultrazvučni pregled oka.