Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6619 | Broj poruka: 26368

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


uspavati bebu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

martinam1007

07.08.2019. 16:25

Poštovani doktore,
Curica 7 mjeseci i 10 dana, zahvalna beba. Odlicno napreduje, komunikativna, i dok je hranim ako je netko u blizini uvijek zeli biti u interakciji sa svima, gotovo nikada ne place jedino ako je baš umorna i baš gladna. Stalno se smije vesela beba uziva u igri. Međutim kad počne trljati okice, i kad je želim staviti na spavanac nekad treba duze cca od 5 - 15 min jer jednostavno ne zeli, kad je stavim na ruke i ljuljam je prvo počne mlatarati rukama i nogicama, pa se ukoci cijela i ne zeli, vrišti iako joj se okice sklapaju ali neda se, sto nam je činiti, ima 10ak kila i teško je nekad, kako da je naučim da zaspe sama. kao da se boji zaspati jer se zeli igrati i uzivati s nama. spava s nama u krevetu iako je stavim dosta puta u krevetic i nemamo problema s tim iako se dogodi da zaplace nocu pa je prebacimo kod nas. traži mene traži cicu pa se okrene u kreveticu a nema me.pomozite kako da je priviknemo na krevetic i da se nauči sama uspavati
zabrinuta mama

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

21.08.2019. 14:35

Nece to bas ici ovako preko foruma.... Pokusajte je staviti u krevetic prije nego zaspi, nemojte je uspavjivati na rukama. Bilo bi dobro da to radi suprug. Kada se bud nastojte ne reagirati odmah, postupno odgadjajte svoju intervenciju, a i tada bi bilo dobro da to čini suprug. Pomak možete očekivati kada prestanee dojenje i kada i ako budete mogli odvojiti dijete u drugu sobu.