Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26365

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Pokretan lifni cvor


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Marijaaa8

05.08.2019. 09:40

Vec nekoliko nedelja na vratu imam povecan limfni cvoric koji se ne vidi golim okom, vec se oseti kada se pipa da je kao zrno graska, bezbolan I pokretan. Na istoj toj levoj strani imam hronicno uvecan krajnik, umnjake u nicanju i hipoehogeni cvor na stitnoj zlezdi velicine 17mm, vaskularizovan.
Krvna slika je u redu. Crp nizak- 1,2, sedimentacija eritrocita 12, leukociti na gornjoj granici-9
Na ultra zvuku stitne zlezde su primeceni limfni cvorovi povecani do fizioloskih granica do 10mm, bez patoloskih promena.
Kakvo je vase misljenje?

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

06.08.2019. 12:55

Prema opisu bi bila riječ o zdravom limfnom čvoru i nema znakova bolesti. Ipak, bez pregleda to nije mudro konstatirati, treba popipati sve regije gdje se mogu naći limfni čvorići, popipati štitnjaču, pogledati usnu šupljinu i grlo, popipati jetru i slezenu. Dakle treba se javiti svom doktoru.,

Marijaaa8

07.08.2019. 16:25

Na orl pregledu je sve je receno da je krajnik hronicno blago povecan. Grlo je u redu. Palpacijom se uspe napipati i limfni cvoric i nodus na zlezdi koji kontrolisem najmanje jednom godisnje I za sad nema bitnih promena. Za krvnu sliku su rekli da je u redu. Mada taj cvoric stoji malo uvecan iako neprimetan, orl misli da to nije neobicno zbog ranijih angina I da tu antibiotici I nisu od neke pomoci.
Inace sklona sam iskakanju limfnih cvorova s vremena na vreme I oni se vremenom povuku.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

21.08.2019. 14:35

To je sve normalno, ne vidim razloga za brigu ii kontrole.