Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6262 | Broj poruka: 25094

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Pedijatrijska ord.
Zagreb, Zvonigradska 9


Uvecani limfni cvorovi na vratu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Laura2002

21.01.2020. 23:30

Pozdrav.. Imam 17 godina i slucajno sam primijetila nateknute limfne cvorove na vratu prije 6 mjeseci(gumenasti su i bjeze pod prstima)Otisla sam doktoru i UZV glasiomgbostrano subangularno po manji uvecani uredno strukturirani limfonodus koji su najvjerojatnije reaktivni.Uz straznji rum MSCM-a lijevo manji reaktivni limfonodus.(Pratiti...)Nalazi krvi su bili uredni. Nemam nikakve druge simptome.Nisam bila prehladjena niti sam imala neku infekciju proteklih 6mj.. Nakon 6mj. otkako sam ih primijetila idalje su oteknuti :/ Isla sam na kontrolu i doktorica je rekla da to 'vjerojatno' nije nista.Da li trebam ici na neke daljnje pretrage i ima li potrebe za time? I moze li biti nesto ozbiljno u pitanju ? Hvala puno ..

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

31.01.2020. 09:00

Obzirom na to koliko dugo traje i nije došlo do pogoršanja ništa zloćudno neće biti u pitanju. Veliko broj virusa prebolimo u blagoj formi (citomegalovirus, virus infekciozne mononukleoze) bez vecih znakova bolesti. Ne treba raditi dodatne pretrage, kontrola kod nadleznog doktora i ev. kontrola sedimentacije i krvne slike.