Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6623 | Broj poruka: 26372

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


vaga


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mila

17.01.2003. 20:10

Imam djevojčicu od 6 mjeseci i 7 dana. Rodila se sa 4250 g i 53 cm .Redovito je mjesečno dobivala po 500 g osim zadnjih mjesec dana. Još uvijek ju dojim i jedan obrok dnevno jede kašice.
09.12. je bila teška 7140g . Sredinom dvanaestog mjeseca se razbolila - jako je kašljala pa je dobila Ceporex kapi. 03.01. smo bili na cijepljenju i tada je bila teška 7200 g. Zbog malog prirasta dr nas šalje da vadimo krv da bi se vidjelo koliko je željezo. Slijedećeg dana se opet razbolila tj. u kući smo svi imali virozu - proljev i povraćanje. Za nekoliko dana kad je ozdravila vadili smo krv i nalaz je uredan tj. dr kaže da nije slabokrvna ali se vidi da je imala virozu.Danas smo opet išli na vaganje i sada ima 7340 dakle 200 g za mjesec dana. Pedijatrica kaže da je možda razlog što je bila bolesna a možda i nije . Inače curica je vesela i napredna u skladu sa svojim uzrastom. Molim Vas da mi kažete šta vi mislite o tako malom dobitku na težini, da li je zabrinjavajuće i što bismo eventualno trebali poduzeti. Hvala.

prof. dr. sc. Ana Votava-Raić

18.01.2003. 07:39

Draga gospođo Mila, za sada nemate razloga za zabrinutost. Vaša je liječnica u pravu; dijete je bilo bolesno, što neminovno utječe na apetit, vrstu hrane i sl. Osim toga Vaše je dijete imalo (ako se može dobro razumjeti) i proljev, uz koji gotovo uvijek dolazi do pada tjelesne težine. Pored toga treba imati na umu da nije uvijek moguće dijete "ukalupljivati" u tablice. U općoj krivulji rasta i razvoja i dobivanja na težini ima i "slabijih" perioda. U ovom času važno je kliničko stanje djeteta, koje je, po Vašem mišljenju, dobro. U slučaju da se određena stagnacija težine nastavi, stojimo Vam na raspolaganju (01 4552 333; 325). Mnogo pozdrava.