Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26367

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


varicele


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

marijana

12.05.2005. 20:44

Molim Vas da mi pomognete savjetom. Imam sina od skoro 7 godina. Na sistematskom pregledu za upis u prvi razred 05.05. tj. prije 7 dana dobio je MPR cijepivo odnosno docijepio se ( prvo cijepivo je primio 2000.god. ) Danas sam slučajno primjetila dvije-tri "točkice" na vratu i u kosi, odvela ga doktorici koja je rekla da je dobio varicele. Kada sam je upitala za primljeno cjepivo ona je rekla "nije valjda MPR?". Jako sam se prepala i zabrinula. Ne znam što sada trebam raditi, da li na nešto posebno obratiti pažnju? Sada sam primjetila još "točkica", valjda sada izbijaju. Dijete je dobro raspoloženo i nema temperaturu .
Molim Vaš savjet.

Dr. Darko Richter

13.05.2005. 00:01

Moguće je da dobiva ublaženu bolest od cjepnog soja morbila ili rubele, amoguće je i da su to vodene kozice, odavde ne mogu ništa točnije reći. Tak, da bi dobio vodene kozice, morao je biti u kontaktu s nekim tko ih je u času druženja imao ili nakon par dana dobio. Niti za jednu od tih stvari posebna zabrinutost nije na mjestu, a nema niti posebne bojazni ako su doista vodene kozice, a dijete je nedavno cijepljeno MPR.

marijana

21.05.2005. 10:26

hvala !

marijana

21.05.2005. 11:23

hvala vam na Vašem odgovoru. Moj sin je imao temperaturu do 39,2 dva-tri dana. Temperatura je pala i od utorka je nije imao. Danas (subota) se probudio i žalio da ga boli glava (prvo je rekao da ga boli čelo a kasnije cijela glava -naročito kod saginjanja i naglog ustajanja i mrdanja lijevo-desno). Temperature nema, ali sam mu ipak dala malo Panadola da mu bol prestane. Ne znam da li da ga odmah odvedem doktoru (tj. na hitnu) jer njegova pedijatrica radi tek u ponedjeljak ?
Molim Vas za brzi odgovor i unaprijed hvala!

Dr. Darko Richter

22.05.2005. 22:23

Kako da je znam treba li netko ići doktoru? Ja sam doktor, a pacijent odlučuje hoće li mi doći, ili ne. To je maksimum koji vam mogu reći u svezi s vašim pitanjem. Doktori nisu advokati da salijeću stranke nudeći im svoje usluge i pokretanje kojekakvih parnica. Iako, ima među doktorima i "advokata", pa donekle razumijem vaše (deplasirano) pitanje, no svejedno vam uskraćujem odgovor.