Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6623 | Broj poruka: 26372

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Waardenburgov sindrom


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Mama L

19.02.2002. 10:20

Da li mozda znate da li se itko u Hrvatskoj bavi proucavanjem Waardenburgovog sindroma?
Unaprijed hvala na odgovoru
Zabrinuta mama

prof dr sc Ana Votava-Raić

20.02.2002. 20:16

Štovana gospođo, sumnjam da se u bilo kojoj zemlji netko bavi isključivo s jednim sindromom, osobito ako je on rijedak kao ovaj koji navodite. S druge strane, sindrom je vrlo kompleksan jer sadrži anomalije očiju, ušiju, kože i druge, pa se s takvim pacijentom moraju "pozabaviti" mnogi. Nadalje, čudi me da Vam liječnik koji je dijagnosticirao sindrom nije dao i daljnje upute. Stoga, najkraće rečeno, možete se javiti u Zavod za genetiku (bolest je nasljedna po autosomno dominantnom tipu nasljeđivanja) Klinike za pedijatriju u Zagrebu, na Rebru. Mnogo sreće !

Mama L

21.02.2002. 10:25

Hvala na odgovoru. Naime, WS nije dijagnosticiran, ali smatram da ga moj suprug ima (ah, internet!): desno oko plavo, lijevo smedje i zeleno, nagluhost preko 90%, brat nagluh, ujak sa sijedim cuperkom, pokojni ujak nagluh...Kod lijecnika je isao samo zbog nagluhosti, kod geneticara je bio prije 20-tak godina, a o WS nije bilo ni spomena. Samo me zanimalo tko se time bavi i da li to koga uopce zanima, s obzirom na to da na HR netu nisam pronasla ni jedan clanak.
Jos jednom hvala.