Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26365

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Za dr.Jovancevica pitanje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Zaostrog

07.01.2019. 21:00

Postovani
Dijete od tri i pol godine vec duze vrijeme uredno mokri u toalet ali kaka u pelenu.Obicno jednom u danu.U vrticu ne zeli kakati zadrzava stolicu iako mu se i tamo nudi pelena ali izdrzi do uzine .Cim stignemo doma pokaka se .Medutim prije 4 dana bilo je teze kakanje nekoliko brabonjcica i od tada se nije pokakao.od jucer zadrzava stolicu i ne zeli je pustiti jer ga boli.Do sad nismo imali problema ni s probavom . Mogu li mu dati djeciji cepic da omeksa stolicu.pokusali smo s jednim ali se nije rastopio nakon sat ipol vremena pa nisam bila sigurna da li mogu pokusati ponovno staviti cepic.Trenutacno moja pedijatrica ne radi a ne zelim panicariti odmah dok sve ne probamo.Stolica mora van a ne da joj.(ovo mi je trece djete ali.musko prije imam dvije curice ) s njima nismo imali problema od odvikavanja od pelena .Dajemo mu vodu i jogurte i kasicu od sljive ali odbija hranu jer zna da mora kakati.Nisam imala problema sa stavljanjem cepica do sad islo je glatko.Imate li mozda neki savjet jer on ne zeli nista ni hodati ni tiskati? A do sad nije bilo problema sa kakanjem batsm u pelenu? Zahvaljujem unaprijed!
Ivana G.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

16.01.2019. 11:56

STolicu treba razmekšati na slijedeći način: davati hranu s puno neprobavljivih ostataka - integralni kruh, tjesteninu, mekinje, povrće; uvedite 1 dl mineralne vode s magnezijem - ujutro, voćni sirup npr Isilax, Smanjite postotak masnoće u mlijeku i mliječnim proizvodima, povećajte unos maslinovog ulja i tekućine, nabavite Macrobalans prašak od 6 g i dajte 1 vrećicu na dan kroz 3-4 mjeseca. Za zatvor, ako dijete 4. dan nema stolicu stavite glicerinski čepić ili pola Dulcolax čepića.

Pročitajte i slijedeći članak:
https://littledotapp.com/hr/blog/bolesti/nevoljno-ispustanje-stolice