Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Zelena stolica


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Sanja

29.11.2001. 11:47

Postovani,


Imam bebu od tri ipol mjeseca. Do prije petnaest dana imao je grceve. Prije par dana dobio je zelenu stolicu. Grci se i jako place. Kad to sve prestane, ima vjetrove. Inace, raspolozen je i ima dobar apetit. Vec desetak dana ne dojim, a koristim aptamil. Aptamilom sam ga dohranjivala od drugog mjeseca, zbog nedostatka mlijeka. Prije par dana sam mu dala malo soka od svjeze jabuke. Vodila sam ga doktoru, ali me zanima i Vase misljenje. Stomak je mekan, a i sve ostalo je uredno. Jos da napomenem da stolice nisu proljevaste i ceste, vec kompaktne.


Unaprijed zahvaljujem,

Sanja

prof dr sc Ana Votava-Raić

30.11.2001. 20:41

Draga gospođo Sanja, vjerojatno se u Vašeg djeteta radi o stolicama s primjesom zelene boje, a ne o zelenim stolicama. S obzirom da ste u cijelosti prešli na umjetnu prehranu, moguće je da je boja stolice povezana s donekle promijenjenom probavom, kao npr. jačim izlučivanjem žuči. Ako dijete napreduje na težini i u svakom drugom pogledu je dobro, upućujem Vam staru i poznatu preporuku koja kaže da tada "treba gledati dijete, a ne stolicu". Ipak, ako bi se pojavili neki drugi znakovi, bilo bi dobro da se ponovno javite Vašem pedijatru. Uz žaljenje što dijete više nije (niti djelomično) na prirodnoj prehrani, upućujem Vam pozdrave !