Pulmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 140 | Broj poruka: 303

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Alergija i akupunktura


Autor Poruka

Zvjezdana

15.04.2002. 16:01

Poštovani!

Od djetinjstva patim od alergije na pelud velikog broja trava, a unazad nekoliko godina postala sam alergična na ambroziju. Alergija na ambroziju mi je vrlo jaka pa sam bila kod privatnika (dr.......) na injekciji depo kortikosteroida koja mi je posve poremetila menstrualni ciklus pa sam odlučila da više ne posežem za tim. U bolnici na Jordanovcu savjetovali su mi Flixonase, a pijem i Claretin, što donekle ublažava moju alergiju ali iz godine u godinu mi je sve gore. Prošle godine u rujnu počeo me hvatati suhi nadražajni kašalj koji me znao ostaviti bez daha. Uplašila sam se da je to početak astme.
Počela sam ići na akupunkturu pa me zanima u kojoj mjeri će mi biti bolje, odnosno ima li šanse da se akupunkturom (s godinama) izliječim od alergije jer sam čula da postoji i ta mogućnost.

doc. dr. Neven Tudorić

16.07.2002. 01:27

Vi imate sezonski alergijski rinitis (polensku hunjavicu) koja se posljednju godinu vjerojatno komplicira sezonskom alergijskom astmom. Postoje djelotvorni lijekovi i za jednu i za drugu bolest, a bolesnici često zaboravljaju da je vrlo važno liječenje započeti prije početka sezone cvjetanja biljke na koju su alergični. Ako terapija ne daje pun učinak moguća je hiposenzibilizacija. Akopunktura spada u aleternativne oblike liječenja i u nekih je bolesnika prilično učinkovita. Mehanizam djelovanja nije poznat (placebo učinak?), pa ju alergologija ne navodi kao standardni oblik liječnje.