Pulmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 140 | Broj poruka: 303

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pitanje


Autor Poruka

mim

19.04.2002. 16:36

Molim Vas za odgovor. ...Vec vise od mjesec dana kasljem (kasljucam),prvo suhim kasljom pa onda sa iskasljavanjem.Nakon faze iskasljavanja ponovo imam suhi kasalj,s tim sto nema faze kad se kasalj skroz smiri .Sada je to relativno u redu i sad jos vrlo malo iskasljavam,medjutim imam i drugi problem...Imam osjecaj da mi nesto stoji u grlu ,tocno u onom mekanom dijelu gdje se vrat spaja sa grudnim kosem,i imam laganu bol ,laicki bih rekla bole me pluca...konstantna ,blaga bol ,koju naj jace osjetim kad skroz izdahnem zrak iz pluca....Recite mi da li je ovo nesto opasno,ozbiljno,simptom necega ,ili bi jednostavno rijesenje bilo prestati pusiti?...Pusac sam oko kutije cigareta dnevno ,pusim blage cigarete i na velikom sam putu da prestanem pusiti(ovo zadnje sam se sjetila sad kad me pocelo boliti happy ) Unaprijed hvala na odgovoru M.

doc. dr. Neven Tudorić

16.07.2002. 01:22

Simptomi koje navodite mogu biti znak ozbiljnije bolesti. Potrebno je učiniti barem rtg. pluća, spirometriju, mikrobiološki pregled iskašljaja i rutinske lab. testove. Bez obzira na rezultate testova prestanak pušenja je u Vašem slučaju nužan.