Pulmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 140 | Broj poruka: 303

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bez zraka


Autor Poruka

Marko

31.10.2003. 11:18

Imam 36g. U posljednjih godinu dana svaki drugi dan po noći ostajem bez zraka(gušim se). Moram se ustati iz kreveta i uzeti svježeg zraka. Ponekad se to ponavlja 2-3 puta po noći, te mi srce ubrzano kuca.Nakon više dubljih udisaja sve se vrati u normalu.Imam osjećaj da sve kreće iz predjela želuca, tj da mišići za disanje ne rade kako treba.Obično to sve traje do 2h po noći a nakon toga zaspem.Sumnjam i na nepce u ustima jer mi je jako spušteno te smanjuje protok kisika.Uz to sam i pušač.Molim vas da mi kažete na što sumnjate i kome se trebam obratiti.

doc. dr. Neven Tudorić

14.02.2004. 14:21

Opisane simptome može uzrokovati više različitih bolesti. Za preciznije mišljenje potrebno je više podataka. Treba misliti na povrat želučane kiseline u jednjak u ležećem položaju (kasni obroci? žgaravica? debljina?), evtl. bolest srce sa zastojem tekućine u plućima (dob? povišeni tlak?), tzv. "sleep apnea sindrom" (nosni polipi? zadebljanje mekog nepca?). Potrebna je obrada.