Pulmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 140 | Broj poruka: 303

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


iskasljavanje


Autor Poruka

dani

23.07.2004. 16:03


Cesto imam problema sa grlom i vec 2-e godine skoro svako jutro izbacujem slajm bijele ili zute boje .Bila sam kod doktora i uradila sve analize i sve je u redu .Vec dve godine uzimam hormone stitnjace .Da li to ima neke veze sa iskasljavanjem .Dnevno pusim oko 5 cigareta i ne vjerujem da bi to moglo biti uzrok s obzirom da pusim vec 7 godina.

prof. dr. Neven Tudorić

26.10.2004. 00:10

Bilo bi korisno da ste naveli više podataka, osobito životnu dob, vrijeme kašlja, kvalitetu i količinu iskašljaja, te pridružene tegobe (nedostatak zraka, sviranje u prsima, glavobolja i sl.). Dugotrajno iskašljavanje sluzi prvenstveno upućuje na kronični bronhitis (pušački?). Tada se kašlje obično izjutra. U slučaju kroničnog sinusitisa kašalj i iskašljavanje su češći nakon lijeganja, u večernjim satima. Bilo bi korisno učiniti spirometriju, rtg. snimku prsnog koša i paranazalnih sinusa.