Pulmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 140 | Broj poruka: 303

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


suhi kašalj


Autor Poruka

Dubravka

26.03.2003. 16:36

Imam diječaka od 4 godine koji je početkom 12-tog mjeseca prošle godine liječen u bolnici uz dijagnozu: Bronchitis obstr. rec. Ascariasis.
IgG 14,5 IgA 1,48, IgM 1,14
IgE 115,2 kU/L
Alergičan na grinje 2,21
U terapiju je uveden Flixotide a 25 mg, 2 x 1 potisak. Nakon liječenja u bolnici i svakodnevne terapije flixotidom njemu je bilo sve u redu osim stalnog trljanja očiju i nosa. Unatrag 3 tjedna dijete ima suhi kašalj tijekom dana, a zadnjih tjedan dana i po noći, uz pojačani sekret iz nosa zbog kojeg ima problema sa začepljenosti nosa. Zbog svega toga pojačan je flixotide na 2 x 2 potiska i nije mu bolje. Inhalira ventolin zadnjih 6 dana, nešto mu je bolje.
Mene zanima da li je to normalno da je on počeo kašljati, kihati, obilan sekret iz nosa baš sad kad je zatoplilo a po testovima nije alergičan na pelud. Da li treba inhalirati ventolinom zbog kašlja ili samo kad teško diše što sad u ovoj fazi nije imao problema. Zašto je on tek sad počeo kašljati a ne prije i da li to znači da mu se pogoršava astma?
Zahvaljujem