Dentalna implantologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 26 | Broj poruka: 84

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Vadjenje zubi i proteza


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Noor2

22.01.2019. 18:15

Pozdrav, imam pitanje, naime rijec je o tome da imam 6 gornjih jako losih zubi, na jedinicama plombe (koje ce puci uskoro) zatim dvice losa caklina i trice izbacene dok su mi kutnjaci koliko toliko u dobrom stanju, zanima me da li je moguce izvaditi sve gornje zube i staviti protezu? Vi kao stomalotog sta bi mi preporucili u ovom slucaju? Koliko bi to vremenski trebalo trajati? I u kojem najkracem roku bi moglo biti gotovo? Lp

Dean Cekić, dr. med. dent.

22.01.2019. 21:10

Poštovani/a

Da bi se zub izvadio, potrebno je utvrdti da je njegovo vađenje nužno. Stomatologija poznaje cijeli niz rješenja za situaciju koju opisujete.
Najbolja rješenja rehabilitacije nedostaka zubi, po kvalitetu života pacijenata, su fiksna, sa ili bez implantata, ovisno o situaciji.
Mobilna rješenja(proteze) se generalno djele na djelomične i totalne.
Totalna proteza je svakako najlošiji oblik rehbailitacije koji danas stomatologija može ponuditi.
Predlažem Vam da odete na ozbiljni pregled kod stomatologa, kako bi utvrdili mogu li se i u kom broju postoječi zubi spasiti i koja je najbolja opcija za rehabilitaciju u Vašem slučaju.
Bitno je utvrditi da je Vaš zub u dobrom stanju, bolji od bilo koje metode nadomještanja istog.