Dentalna implantologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 26 | Broj poruka: 84

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Djecija stomatologija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Tasa90

28.11.2018. 22:40

Postovani, imam djevojcicu od 2 godine. Prije par mjeseci su joj se pojavile bijele naslage, kao od krede na gornjim jedinicama i dvojkama. Redovno peremo zubice ujutru i navece cetkicom i kaladontom jos od prvog rodjendana. Bijele naslage su pocele da spadaju, ali su sad na njihovom mjestu zuckasto-smedjkaste fleke. Mozete li mi reci o cemu se radi i koji je postupak lijecenja?

Dean Cekić, dr. med. dent.

10.12.2018. 13:20

Poštovana,
radi se o tiičnom karijesu bočice. Potrebno je posjetiti stomatologa i popraviti nastale karijesne lezije.

Tasa90

27.01.2019. 00:50

Postovani, poslusala sam vas savjet. Vodila sam kcerkicu kod 2 stomatologa. Prvi je rekao da je u pitanju cirkularni karijes i da zubice treba popraviti, ali da ih nece popravljati dok djevojciva ne bude saradjivala (da mirno sjedi, da siroko otvori usta i da ne place). Drugi stomatolog je rekao da to nije nista strasno i da je dovedem kad napuni 3 ili 4 godine. Moja djevojcica inace place od nepoznarih osoba. Imate li neki savjet?

Tasa90

27.01.2019. 16:20

Postovani, samo da vam postavim jos jedno pitanje vezano za prethodni post. Da li bi nam pomogle elmex pasta za zube od 0-6 mjeseci i tooth mousse pasta da bar privremeno zaustavimo sirenje karijesa? Oprostite na ovolikim pitanjima. Veliki pozdrav!

Dean Cekić, dr. med. dent.

09.02.2019. 13:00

Poštovana,

Uz izbacivanje slatkog, ovo je dobar smijer da se poboljša remineralizaija i prevenira daljnje širenje lezija.
Svakako zube je potrebno popraviti.