Oralna patologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 223 | Broj poruka: 567

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


implantacija zubi


Autor Poruka

Rene

24.01.2005. 21:58

Poštovani,
Većina zubara (ovisno o konkretnom slučaju ) preporuča implantaciju zuba kao zdravstveno i estetsko rješenja problema sa zubima.
Da li je prednost rješavanje nedostatka/nepostojanje zubiju u npr.gornjoj čeljusti u protezi ili metodom implatacije pa povezivanje šinama pa nadogradnja slično mostu.
Svi govore o pozitivnim stranama implantacije kao metode a šta je sa negativnim stranama npr.trajnost,odbacivanje i sl.
Molim preporučite literaturu hrv./engl.

Doc.dr.sc. Dolores Biočina-Lukenda

09.02.2005. 11:54

Poštovani,
iskustva su različita pa tako i preporuke. Dobro ste uočili problem negativnih posljedica ove terapije i kontraindikacije. Stavovi stručnjaka o tome su različiti a prvenstveno individualni i ovise o osobi koja bi terbala dobiti implentat. Literatura o ovom problemu je opširna i svakom dostupna na internetu.

Sanja

01.09.2005. 17:16

Prije dvije godine imala sam operativni zahvat od strane oralnog kirurga,pri čemu mi je odstanjena gornja desna petica,ali i lateralni zid zubne alveole zbog gangrenoznih promjena.Zanima me da li u mom slučaju zbog nedostatka čeljusne kosti na tom mjestu postoji mogućnost implantacije zuba.