Oralna patologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 223 | Broj poruka: 567

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


slinovnice


Autor Poruka

zlatko

27.01.2005. 14:13

U unutrašnjosti usta oko usnica i ispod jezika su mi se pojavile kvržice (pretpostavljam da su to male žlijezde slinovnice) , ne bole me samo se ponekad malo povečaju , ali se slijedeći dan smanje,no nikada do normale.Dva tjedna prije oticanja sam počeo koristiti ginkgo pa me zanima dali je to alergijska reakcija. To je bilo prije dva mjeseca.

Doc.dr.sc. Dolores Biočina-Lukenda

09.02.2005. 13:41

Poštovani,
teško mi je reći ali mislim da je malo vjerojatno da se radi o alergijskoj reakciji na dati preparat. Pretpostavljam da se radi o galndularnom heilitisu, a nije isključena niti moguća upala koja zahvača male žlijezde slinovnice. U svakom slučaju morate se javiti oralnom patologu da bi se utvrdio točni uzrok ovioh promjena. Neisključuju se niti virusne upale koje zahvačaju žlijezde slinovnice uopće (npr. CMV infekcija) a niti neke moguće autoimune bolesti koje se sa svojim prvim znakovima mogu očitovati baš na opisani način.

Marija

28.07.2005. 23:40

Postovani,
mojoj mami su dijagnosticirali degeneraciju zlijezdi slinovnica, pa me zanima kakva je to bolest, kako se lijeci i kojim tijekom napreduje?
Hvala