Oralna patologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 223 | Broj poruka: 567

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Liječen zub ali ne izliječen


Autor Poruka

milica2011

17.03.2011. 21:30

Donja šestica mi je bila liječena i nakon dvije tri god je počela boljeti.Dolaskom kod svoje zubarice u domu zdravlja ona je preporučila vađenje što sam ja odbila, poslala me na snimanje.Na snimci se nije ništa posebno vidjelo bar je ona tako rekla.Zub se smirio od lijeka.Sad nakon dvije godine otišla sam u privatnu stomatološku ordinaciju na promjenu plombe.Stomatolog me je odmah posalo na snimanje zuba.Na snimci se vidi da od tri kanala koliko moja šestica ima u jednom je komad igle, drugi kanal je zaštopan jer u njega nije bila stavljena pasta , jedino je u treći kanal bila stavljena pasta i zub n ije bio do kraja izliječen.Sad kad se sjetim da mi ga je moja zubarica htjela vadit mislim možda da prikrije Ono što je napravila ili šta nije.Uglavnom taj zub sad treba izliječiti a ne može se ući u kanal zbog igle,ovaj drugi se ne da odštopat.Zanima me vaš savjet i mišljenje u vezi toga.Ako se ta dva kanala ne mogu liječiti koji je najgori scenarij što bi se moglo desit s tim zubom.

Prof. dr. sc. Dolores Biočina Lukenda, dr. med. dent.

10.05.2011. 13:45

Postovana,
ispricavam sto kasnije odgovaram. Molim Vas obratite se s ovim upitom specijalisti dentalne patologije i endodoncije koji je nadlezan za podrucje lijecenja zuba, a o cemu se kod Vas radi. Hvala.