Oralna patologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 223 | Broj poruka: 567

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kvržice na nepcu


Autor Poruka

vexxx

19.02.2011. 21:50

Poštovani,
Već nekoliko mjeseci imam kvržice na samoj sredini nepca. Prvo je bila samo jedna sa lijeve strane a neki dan se pojavila i sa desne.
Kvržice se nalaze na sredini nepca paralelno jedna kraj druge u ravnini umnjaka. Zadnjih par dana osjećam pod jezikom da se povećavaju a na dodir prstom me bole. Nedavno sam bila kod doktora spec.ORL i rekla mi je da je to afta ali afte su vidljive a ove kvržice se ne vide nego se samo osjete pod dodirom prsta i ja ih osjetim jezikom.Doktorica ih nije pipala nego samo površno pogledala ogledalcom. Bila sam i kod zubara i on kaže da je s njegove strane sve u redu i da su mi zubi svi zdravi.Zanima me što bi to moglo biti i da li trebam i kod kojeg doktora da krenem na pretrage?
Hvala i srdačan pozdrav!

Prof. dr. sc. Dolores Biočina Lukenda, dr. med. dent.

10.05.2011. 13:45

Postovani,
zaista se moze raditi o nizu patoloskih promjena koje se manifestiraju "kvzicom" kakvu opisujete, ali i o normalnom (fizioloskom) nalazu sto nije moguce ustvrditi bez klinickog pregleda i palpacije promjene na nepcu.
Svakako posjetite specijalistu oralne ili dentalne patologije, a uza sebe bi bilo dobro imati RTG snimak tog podrucja.