Oralna patologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 223 | Broj poruka: 567

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Nabubren desni obraz/atroficna parotida


Autor Poruka

tequillaHR

28.02.2008. 19:35

Dobar dan,

Imam jedan za mene ogroman problem;

Od prije 3 godine ma mozda i 4, povremeno dobijem (svako mjesec dana jednom, mozda dvaput) bezbolni otok desne strane lica. Jednostavno kada spavam na desnoj strani, ujutro kad se probudim u 90% slucajeva imam nabubren obraz.

Na dodir mozda malcice boli, i obraz je jako tvrd. Nisam imao povisene tjelesnu temperaturu vezanu uz otok. Obicno navedeno stanje traje 2 dana te se treci potpuno povuce.

Intraoralno postoji razlika izmedu usca Stenonovog duktusa u smislu da je na desnoj strani atrofican.

Napravljen UZV - uredan, nema kamena, kao i UZV koji je takodjer uredan.

Neznam sto dalje ciniti, stvarno sam ocajan vise sto se toga tice.

Kako sam pomorac, naime radim u nautickom turizmu, sa ljudima, mozete zamisliti kakav mi predstavlja problem kad drzim prezntacije, briefinge i sl. Ovaj problem ide toliko daleko da moram rec curi, da kad osjecam da ce mi nabubrit (osjecam kao da mi mali crvic ruje po obrazu) da me ne dira za desni obraz niti ljubi i sl.

Molim Vas pomozite mi.

Hvala, pozdrav
Ivo

Prof. dr. sc. Dolores Biočina Lukenda, dr. med. dent.

25.04.2008. 19:00

Poštovani,
vrlo zanimaljiv problem navodite jer teško je bilo što konkretno reči bez nophodnog kliničkog pregleda. Razloga može biti puno, unatoč negatiovnim rezultatima pretraga za koje navodite da ste napravili.
Smatram da biiste trebali još jednom napraviti pregled kod spec ORL, odnosno kod spec oralne patologije. Ukoliko imate i dalje navedenih problema svakako se možete doći na pregled na našu Kliniku (Klinika za Stomatologiju, KBC-Zagreb, Gundulićeva 5, Zagreb) s nalazima koje ste napravili do sada.