Oralna patologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 223 | Broj poruka: 567

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


neznam što je, ali boli


Autor Poruka

jura0704

25.01.2008. 10:10

imam 18 god, i već me godinama mući nešto.
U ustima na različitim pozicijama, javljaju neke vrste upale. Neznam što je to. Jako je otečeno, a u sredini poprima neku vrstu bijele boje. Izuzetno jako boli na dodir, bilo jezikom, hranom ili pri ispijanju tekućine. Ima veličinu tek milimetar ili dva. A ponekad ih zna biti i više. Oko dvije ili tri odjedanput.
Tkivo oko toga postaje izrazito jako crveno i nateklo. Traje oko tjedan dana a zatim samo nestane. Ali bol je toliko jaka pri najobičnijim radnjama da molim za pomoć.
Što je to uopće i kako se toga riješim ili da bar spriječim njihov ponovni nastavak???

Prof. dr. sc. Dolores Biočina Lukenda, dr. med. dent.

25.04.2008. 19:00

Poštovani,
iz onog što ste naveli sve govori u prilog recidivirajučih afti. Terapija afti je opće poznata, ali to nije konačno rješenje, jer uvijek nakon izliječenja, kako i Vi navodite, imate ponovno pojavlkivanje navedenih simptoma (recidiv). Ono što je bitno u svemu tom je svakako naći uzrok koji se nalazi u osnovi pojavljivanja ove česte orale bolesti, jer tek tada je moguće potpuno izliječenje. Zato savjetujem svakako pregled kod oralnog patologa koji će pregledom postaviti ispravnu dijagnozu i uputiti Vas na odgovarajuče laboratorijske pretrage i moguće na pregled kod specijalite odgovarajuće specijalizacije.