Oralna patologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 223 | Broj poruka: 567

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Prištići na zubnom mesu


Autor Poruka

fanni

13.06.2011. 21:02

Poštovana doktorice,
Zadnja 4 tjedna konstantno doživljavam razno razne promjene u ustima. Prvo sam imala na unutarnjoj strani obraza duguljaste naslage kao nečeg bijelog, nije mi smetalo, niti me bolilo, jednostavno se nalazilo tu. Zubarica je rekla da sam se to izgrizla sama. U redu, možda je to to. Sada već neko vrijeme imam nekoliko sitnih prištića na zubnom mesu donjih zubi oko jedinica i trojki.. Danas sam primjetila da mi nešto izraslo i sa unutarnje strane zubnog mesa, kao prištić. To sve zaista ne boli, ali ne znam od čega nastaje.. Također imam osjećaj kao da imam nešto na kraju jezika put grla i u grlu, to me smeta već neka dva tjedna. Doktorica kaže da ona ništa ne vidi.. Iskreno sam se zabrinila jer nikada nisam imala takvih problema, a sada kada su počeli imam osjećaj da neće nikada prestati. Također moram napomenuti da sumnjam da sve to skupa nije možda posljedica nečeg spolnog?
Imam uputnicu za pregled oralnog patologa, ali dok dođem na red umrit ću od brige, pa Vas molim bar nekakav odgovor..
Najljepša hvala!

Prof. dr. sc. Dolores Biočina Lukenda, dr. med. dent.

05.07.2011. 14:55

Postovana,
zaista opisujete citav niz razlicitih promjena te je nemoguce uspostaviti jedinstvenu dijagnozu, a pogotovo bez klinickog pregleda.
Bijele promjene na sluznici obraza odgovaraju po opisu hiperkeratoticnim promjenama a mogu se javljati u sklopu raznih patoloskih promjena, ali i fizioloskih stanja. Moguce je da nastanu kao posljedica nepodesne navike grizenja obraza kao sto vam je nakon pregleda i rekla dr.dent.med.
Svakako bez straha otidite na dogovoreni pregled, to je jedini nacin da saznate o cemu se uistinu radi i da dobijete ispravnu terapiju ukoliko je ona potrebna.