Oralna patologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 223 | Broj poruka: 567

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bolne desni i kontracepcija?


Autor Poruka

Mala01

23.06.2010. 13:45

Poštovani,
Oduvijek sam imala problema sa aftama, već imam jako debeli karton na Stofax u ZG happy. Uspijevam ih kontrolirati jedino sa Belodermom u orabazi što dobijem na faxu.
Ali ono zbog čega vam pišem jer to da sam primijetila u zadnje vrijeme kako su mi desni jako bolne, i kod četkanja i općenito na dodir. Jedino što se promijenilo je da zadnja 3 mjeseca uzimam kontracepciju (yaz) pa me zanima je li moguće da to ima veze s time? Što se tiče afti, jednako ih imam kao i prije, znači tu i nisam primijetila neku razliku ni na bolje ni na lošije.
Hvala puno na odgovoru.

Prof. dr. sc. Dolores Biočina Lukenda, dr. med. dent.

24.05.2011. 12:45

Postovana,
hormonalne promjene se dovode u svezu s promjenama na gingivi, pa je tako moguce i da oralna kontracepcija uzrokuje iste. Trebalo bi za odredeni preparat koji uzimate pogledati registrirane nuspojave. Isto tako bi bilo uputno, ukoliko to niste napravili, posavjetovati se s Vasim ginekologom oko ovog pitanja te provjeriti hormonalni status kako bi dobili onu vrstu oralne kontracepcije koja najbolje odgovara Vama.