Oralna patologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 223 | Broj poruka: 567

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Vađenje umnjaka


Autor Poruka

bramaged

26.11.2011. 14:40

Poštovani,
prije 8 dana mi je izvršeno kirurško vađenje umnjaka koji je bio postavljen horizontalno s obzirom na ostale zube. Zub je bio zdrav i nije dosad prouzrokovao nikakve probleme niti je bilo bolova već je vađenje bilo preventivno. S obzirom na to sve, zanima me je li normalno da nakon 8 dana i dalje osjecam bolove? Prva 2 dana je bilo u redu (koliko je to moguće), ali nakon toga su poceli veci bolovi svakih nekoliko sati, ovisno o tome kako popušta tableta za bolove. Zadnja 2-3 dana također boli, nešto manjim intenzitetom i u većim vremenskim razmacima, ali je bol jaka kad se pojavi. Konce na šavovima vadim za 2 dana (dakle nakon 10 dana jer je doktor bio spriječen sada nakon 7 dana). Dakle, je li normalno da se bol pojavljuje toliko dugo nakon operacije ili je posrijedi neki drugi problem?
Zahvaljujem.

Prof. dr. sc. Dolores Biočina Lukenda, dr. med. dent.

29.11.2011. 00:25

Poštovani,
najbolje bi bilo, kad već idete na pregled zbog vađenja šava, da odmah na licu mjesta iznesete svoje tegobe, a doktor će Vas nakon kliničkog pregleda ekstrakcijske rane upititi u daljnje postupke.