Oralna patologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 223 | Broj poruka: 567

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


žarenje


Autor Poruka

dora

13.02.2002. 15:27

Štovani !

Imam 29 godina i već 5,6 godina osjećam gotovo konstantno žarenje na lijevoj strani usne šupljine ( pri dnu ). Nakon brojnih posjeta doktorima i specijalistima dijagnoza je - osjetljiva sluznica. Inače, na njoj se ne primjećuju nikakve patološke promjene osim da je "hipertrofična". Molim vas da mi odgovorite do li postoji kakva terapija za dizanje imuniteta sluznice ( probala sam sa propolisom, kaduljom, soli, C i ostalim vitaminima,echinacejom, nevenom, Hexoralom, Betadinom..... ) no ništa nije dalo dugoročnije rezultate, i da li stres odn. psihička opterećenja mogu uzrokovati ili potencirati žarenja sluznice.
Unaprijed zahvaljujem

Dr.sc.dr.dr.S. Brozović

20.02.2002. 10:42

Ne znam što znaći hipertrofična sluznica pa bi to voljela vidjeti. Osjetljivost oralne sluznice može se javiti zbog upale ili drugih razloga pa i psihičkog stresa. No prije toga treba isključiti ostale razloge. ne želim se upuštati u hipertrofičnu sluznicu jer ne razumijem što pod tim terminom razumijete. Prijedlog javite se spec. oralne medicine da pregleda oralnu sluznicu a meni malo više podataka gdje ste bili na pregledu i da li ste napravili neke pretrage.