Oralna patologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 223 | Broj poruka: 567

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


zlijezda slinovnica


Autor Poruka

Blazenka

02.04.2004. 11:59

Postovani,

prije dva tjedna dijagnosticirana mi je upala zlijezde slinovnice, nakon sto mi je uz jake bolove bila otecena lijeva strana lica uz uho. Nakon antibiotske terapije oteklina se povukla.
Medjutim, vec duze imam bolove na mjestu tih zlijezda pa me zanima moze li to imati veze i sa celjusnim zglobovima. Moji celjusni zglobovi uvijek kvrckaju prilikom zvakanja hrane i ponekad imam uzasno bolne grceve ispod usiju pa ne mogu ni zvakati. Koje pretrage valja napraviti?
Lijevi umnjaci mi jos nisu izbili (imam 31 godinu), desni su narasli u 18-oj. Je li moguce da je i to uzrok problemima s celjusti ili sa zlijezdama?

Lijepi pozdrav i hvala.

Doc.dr.sc.Dolores Biočina-Lukenda

29.04.2004. 20:39

Mislim da se kod Vas radi o dva problema.
Prvo, upala žlijezda slinovnica koja je dijagnosticirana i izlječena (?, budući ne znam o kojoj se vrsti upale kod Vas radilo).
Drugo, očito je da problem sa zglobom postoji. Preporućam da se javite na Stomatološku kliniku Stomatološkog fakulteta u Zagrebu, odjel mobilne protetike gdje se subspecijalisti gnatologije bave baš problemima zgloba.
Isto tako bol u čeljusti može biti uzrokom i neizniklih umnjajka ukoliko su dobili za to poticaj a nema mjesta da bi iznikli. O tome se možete posavjetovati sa svojim stomatologom koji će nakon napravljenog ortopana utvrditi da li se kod Vas radi i o ovom problemu.