Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


aparatici...


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

janko

11.06.2006. 22:42

Stovani!
Cesto se zbog stavljanja aparatica ljudima vade zdravi zubi zar ne?Tako i meni.Nakon nosenja fiksnog aparatica pa nakon toga i mobilnog!!!nakon nekoliko godina i izlaska umnjaka stanje je opet lose.Osim toga javlja se recesija zubnog mesa na zubu koji nema svoj par u suprotnoj celjusti a citao sam da je to jedan od glavnih faktora za razvoj paradontoze...I vidio sam dosta takvih slucajeva - katastrofa zubi nekoliko godina nakon vadjenja fiksnog aparata.Nisam vjerovao da su ga neki uopce nosili.Tko je tome kriv?

Aleksandar Gulin, dr. stom.

20.06.2006. 23:46

Čemu nositi aparatić kad nakon njega niste sanirali zubalo do kraja?

Odgovorio sam protupitanjem jer upitno je što ste očekivali ako niste stabilizirali sustav tako da imate dva puna zubna luka već neke prostore u koji zubi prirodno uraštaju ako nemaju nasuprotnog (antagonista). Posavjetujte se sa svojim ortodontom što je sada ostalo za učiniti da sačuvate mukotrpan rad i trud koji ste uložili.

Aleksandar Gulin, dr. stom., spec. ortodont