Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


"splinter?"


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ines

13.06.2006. 23:08

Poštovani, molim Vas za savjet. Imam problem već dugo sa osjećajem klimanja gornjih jedinica i dvojki, a ujutro nakon buđenja ponekad i osjećaj utrnulosti. Vjerovatno je uzrok bruksizam, paradontolog kaže da nije paradontoza. Nedostaje mi gore petica desno i dolje šestica lijevo. Čula sam da bi mi mogla pomoći nekakva udlaga (splinter - ako sam dobro razumjela). Što vi mislite o tome i da li bi trebala nosit aparatić s obzirom da mi jedinice malo idu jedna preko druge? Unaprijed hvala.

Aleksandar Gulin, dr. stom.

20.06.2006. 23:49

Svakako da bi se reklo tko ili što je uzrok i gdje eventualno stomatolog može pomoći treba Vas vidjeti. Naručite se na pregled kako bi dobili puno više informacija o samoj potrebi i redosljedu radnji koje bi čak možda trebale prethoditi udlagi.
Udlaga se koristi kod bruksizma ali nije samo tako jednostavno odlučiti koja i kod kojih slučajeva i kako se nosi i kada i kako se radi sve ostalo (relaksacijske tehnike, medikacija)


Aleksandar Gulin, dr. stom., spec. ortodont