Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


fiksni aparatić


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

marija

30.06.2006. 21:38

nosim fiksni aparatić 9 mjeseci. prije nekoliko mjeseci ispao mi je prsten za koji je žica pričvršćena no moj ortodont ga nije odmah stavio već kad sam došla na idući pregled stavio mi je neke gumice između tog zuba i rekao je da one služe da naprave razmak između njega kako bi mogao prsten koji se nalazi oko zuba staviti natrag. NO NAJVIŠE ME ZABRINJAVA TO ŠTO MI JE UZEO ŽICU I REKAO DA DOĐEM ZA 1 MJESEC te da će mi je onda staviti. Jako se bojim da nebi zubi taj mjesec bez žice došli u položaj u kojem su bili kad nisam nosila aparatić jer vidim da mi za sada dobro napreduju i najviše od svega želim lijepe i zdrave zube. Bila bih Vam jaaaaako zahvalna kad bi mi odgovorili na poruku jer me to što nemam žicu jako brine!!!!! Hvala!!!!

Aleksandar Gulin, dr. stom.

07.07.2006. 01:05

To što nemate žicu nakon 9 mjeseci nošenja i što je nećete imati mjesec dana svakako može utjecati na povratak nekog zuba ili zubi u poziciju koju će definirati sama vlakna potpornog aparata zuba ili zubi. No ukoliko nisu bile neke jako naglašene rotacije ili jako nepovoljno položeni zubi vjerojatno se ti pomaci neće jako očitovati i Vaš će ortodont moći vratiti žicu bez većeg opterećenja zubi.
Gumeni prstenovi koje ste dobili zovemo separatori i služe da bi razmaknuli zube kako bi se prsten mogao uglaviti na zub koristeći novonastali prostor stvoren gumenim prstenovima.