Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


Fiksni aparatic i alergija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Suncica86

31.03.2011. 20:45

Postovani,
trebala bih nositi fiksni aparatic, ali na uzimanju otisaka i slikanju vilice prije par dana usne su mi utrnule i jako natekle od pritiska plasticnim spravama koje je ortodont koristio. Otok usana je prosao u roku od 2h,ali ja se sad jako plasim da li da uopce nastavim sa pregledima,jer i ortodont kaze da sam jedinstven slucaj i da bi mozda trebali odustati,ali nije mi jos nista konkretno rekao.Imala sam prosle godine alergijsku reakciju koja se manifestovala u oticanju usne,ali u blazem obliku,a za tadasnji uzrok nisam sigurna,ali mislim da je od polena,jer sam u djetinjstvu radila alergotest i bio je pozitivan na polen,prasinu,perje. Sad sam radila na nikl i kobalt i test je negativan, tako da ne znam sta bi mogao biti uzrok ovakvoj reakciji.Ortodont nije imao rukavice,tako da nije u pitanju alergija na lateks,a ne vjerujem ni da je od mase za otiske jer sam osjetila da je oticanje pocelo jos dok je trajalo slikanje vilice.U velikoj sam nedoumici da li uopce smijem staviti aparatic, posto ne znam da li je to alergija ili nesto bezazleno zbog opterecenja usana pregledom.
Aparatic trebam nositi zbog nepravilnog zagriza,na lijevoj strani donji zubi mi idu preko gornjih.Plasim se da bih zanemarivanjem malokluzije mogla imati probleme sa bolestima desni u buducnosti,jer su jako tijesno poredani i na donjim jedinicama imam vec blago povlacenje desni,bez ikakve upale.Mozete li mi reci da li to moze dovesti do paradentoze ukoliko odrzavam higijenu i vodim racuna o zubima? Imam 25 godina.
Hvala Vam unaprijed na odgovoru. Svaki savjet mi je dobrodosao. Lijep pozdrav.

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

06.04.2011. 01:20

Poštovana
na osnovu iznesenih detalja, slobodan sam primjetiti da je ovo samo najobičniji slučaj koincidencije ujedno potenciran strahom.
Ukoliko Vaš ortodont ne može dati jasan razlog od čega bi mogli imati navedene simptome vrlo je vjerojatno da ste samo prejako odreagirali.
Budući da nemate alergije na metale sobodno se upustite u ortodontsku terapiju.
Da li će nešto uzrokovati paradentozu ili ne ne mogu iz Vaših podatak sa sigurnošću reći ali ukoliko imate obrnuti zagriz i probleme s njim svakako preporučujem ortodontsko ispravljanje anomalijehappy