Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


Izlizani prednji zubi


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

matekalo

12.11.2007. 15:10

Malo pomalo i prednji zubi (obije jedinice donje i gore jedinice i dvojke) su se stružući jedan od drugi izlizali, tako da vrhovi zuba izgledaju skoro kao i prozirni. Što se radi u mome slućaju, dali je moguče staviti neke keramičke i pomijeriti ih dako da se ne dodiruju kod zagriza. I dali je to skup zahvat.

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

19.11.2007. 23:50

buduci da ne poznam Vas polozaj zubi i trenutni zagriz pretpostavljam da se to dogadja zato sto su zubi nepravilno postavljeni i da bi mozda rjesenje trebalo izgledati ovako.... prvo postaviti zube u pravilan polozaj ortodontskom terapijom a onda kad su zasticeni zagrizom na bocnim zubima procijeniti kako treba rjesiti problem istrosenosti prednjih zubi... ova se pojava naziva bruksizam i vrlo je cesto u svezi sa danasnjim stilom zivljenja i nakuppljenim stresom... vrlo je malo vjerojatno da ce te se te navike osloboditi ali da postoje nacini da se trosenje zubi sprijeci u to Vas ne trebam posebno uvjeravati... metode rjesavanja su sliedece... samo rekonstrukcija kruna estetskim ispunima, rekonstrukcija kruna izradom ljuskica (veneer) i rekonstrukcija kruna izradom krunica.... ovisno o zahvatu i cijene se razlikuju pa se ne bi upustao u raspravu o istima...