Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


je li kasno?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

makica

12.04.2007. 23:10

Imam 21 godinu i prije par dana sam bila kod stomatologa da bi se konsultovala oko stavljanja fixne proteze. Medjutim, zubarka me gledala kao da sam neka zivotinja za ispitivanje, nezadovoljno vrtjela glavom, i samo sto nije pocela da kuka. Stvarno mi se smucila. Uglavnom, rekla mi je da je KASNO za bilo kakvu protezu i da ona eto moze da POKUSA ali da ne vjeruje da ce doci do bilo kakvog pomaka. Rekla mi je jos da se taj problem mogao uspjesno rijesiti kad sam imala 7 godina, a da sad mogu da "sviram".

Nosila sam mobilnu protezu kad sam bila manja, ali kratko. Imam nepravilan zagrizaj, donji sjekutici mi udaraju u meso tik iza gornjih, tako da se to meso malo po malo "povlaci", a i nepravilno su raporedjeni.

Jel stvarno moguce da za moj problem ne postoji rjesenje? Jeste li vi naisli na tako neki beznadezan slucaj? Ovaj problem mi je dosao u nasledstvo od majke.

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

25.05.2007. 01:15

Kao što i ova poruka vjerojatno stiže na vrijeme tako i ortodontska terapija može uvelike promjeniti položaj zuba i čeljusti u svakoj dobi. Odabir pravog trenutka svakako ovisi i o vrsti poremećaja. U ranijoj dobi terapija je jednostavnija i objektivnija ali u bilo kojoj dobi može se doći do optimuma. Prema iznesenom Vi imate duboki zagriz i vjerojatno anomaliju koju zovemo klasa II/1 odnosno jako naprijed izbočene gornje zube i donju čeljust povučenu prema natrag. Kvalitetan ortodont može Vam pomoći u optimiziranju odnosa zubi i čeljusti i u kasnijoj dobi nego što je Vaša. Ne odustajte dok ne nadjete nekog ko će Vas kvalitetno obraditi. Ukoilko imate još pitanja nazovite na 091/4854601.
srdačan pozdrav